Thursday, April 7, 2011

Satu kejayaan bermula dari seribu kegagalan...

" Perubahan dalam hidup bermula apabila kita memberi peluang kpd diri kita serta mencabar potensi diri. Kita boleh mengenali sejauh manakah batasan dalam hidup kita, namun jgn sesekali berhenti berusaha."

" Orang yg berjaya sentiasa melihat peluang tetapi orang yg gagal sentiasa melihat masalah dalam peluang."

" Tidak mgkin kita dapat sesuatu yg berbeza jika kita terus buat sesuatu yg sama. Jika anda inginkn perubahan, jadilah perubahan yg anda inginkan."

" Kita sebenarnya adalah apa yg kita fikirkan, jika kita fikirkan kegagalan, memang kita akan gagal. Namun jika kita fokus kpd kejayaan, kita akn berjaya."

" Terdapat 3 golongan dikalangan masyarakat pd hari ini : Pertama org yg menunggu- nunggu peluang tidak akan berjaya, Kedua org yg mencari-cari peluang kadang-kadang berjaya, dan kadangkala tidak berjaya, KETIGA org yg merebut peluang yg ada pasti akan berjaya."

" Hidup Adlh pilihan, pilihlh utk berjaya. Tahniah kpd semua yg telah berjaya, pada yg belum teruskn usaha dan bersama kita berjaya."

" Hidup ibarat roda, tandakan 1 titik di atas dan 1 titik dibawah. Jadikan titik di bawah kejayaan di dalam hidup, dan titik di atas kepayahan di dalam hidup. Putarkan Roda Hidup Anda td sehingga titik di bawah td naik ke atas dan kepayahan hidup itu turun ke bawah dan biarkn ianya lenyap digilis buat selama-lamanya. "

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...